ÖPPETTIDER RECEPTION

Mån – Tors: 09:30-18:30
Fre: 09:30-16:00
Lunchstängt: 13:00-14:00
Sturegatan 8, 172 31 Sundbyberg
BG: 5578-6453
Swish: 123 464 18 17

 

Frågor och svar

För att få börja övningsköra både privat och via trafikskola behöver du ett körkortstillstånd. Vill du ta körkort för personbil (behörighet B) ska du ansöka om körkortstillstånd (grupp I). Ansökan sker på transportstyrelsens hemsida, under E-Tjänster och blanketter. Du behöver också göra ett syntest för att få ditt tillstånd beviljat. Körkortstillståndet är giltligt i 5 år.

Utöver att du behöver ett körkortstillstånd behöver din handledare ett handledarstillstånd. För att få det behöver du och din privata handledare genomföra en handledarkurs (introduktionsutbildning). Kursen tar 3 timmar och kostar 395 kr/person. Du kan boka din handledarkurs hos oss här. Din handledare behöver ha fyllt 24 år och ha körkort för det fordon du ska övningsköra med.

För att få körtkort måste Riskettan och Risktvåan vara avklarade innan du ska skriva teoriprov och utföra körprov. Skulle du misslyckas med ett av proven så är det andra giltligt i 2 månader. För att slippa att betala avgiften och göra om båda proven måste båda vara godkända inom två månader.

Hur länge du behöver övningsköra beror helt på dig själv och hur ofta du övningskör. Elever som går på trafikskola övningskör i snitt ungefär 20-30 körlektioner. Hur många körlektioner du behöver boka beror också på hur ofta du övar hemma.

Utöver det vanliga B-körkortet för personbil utbildar vi även elever för utökat B-körkort och BE-körkort. Med ett utökat B/BE-körkort får du köra med tyngre släp än vad du får med ett vanligt B-körkort. Du kan också ta körtkort för moped (AM) och MC. Vi utbildar också yrkesförare som kör tung lastbil (YKB). Utbildningen är numera obligatorisk för yrkesförare.

Teoriprovet och uppkörningen är detsamma för elever på trafikskolan och elever som har valt att övningsköra privat. Många upplever det dock som svårare att ta körkort privat. Fördelen med att vara elev hos oss är att vi vet vilka krav som ställs inför uppkörningen och har vår utbildning anpassad efter det.

Skicka ett mail till oss