JP’s Trafikskola i Sundbyberg håller i denna utbildningen för alla som behöver behörighet för riskettan i Sundbyberg. Risutbildningen del 1 handlar i huvudsak om riskbeteenden i trafiken och hur individer påverkar varandra. Vill du ta körkort behöver du genomgå både riskutbildning ett och två. Du kan boka båda på vår trafikskola i Sundbyberg. Riskettan och risktvåan räcker i 5 år eller fram tills dess att du tagit körkortet. Blir du av med körkortet behöver du genomgå riskettan och risktvåan igen.

Riskettan i Sundbyberg – Vad är risk 1?

För att vara säker som förare i trafiken vet de flästa att man ska vara nykter, inte köra för fort och använda säkerhetsbälte. Men trots detta så sker det varjedag tusentals körningar där föraren har druckit alkohol, kör alldeles för fort eller helt utan bilbälte. Varför är det så?

Under risk 1 kommer vi noggrant gå igenom vad det är som får vissa förare att bryta mot dessa regler och varför reglerna finns. Vad som händer med människan när man har druckit alkohol. Och vad beror det på att många vanligtvis laglydande människor väljer att sätta sig i en bil som sen kör olovligt? Den här utbildningen hjälper dig att bli en mer ansvarsfull förare. Du kan även hitta mer information och statistik kring vilka typer av utmaningar som är mest förekommande på BRÅ’s hemsida.

Vad handlar riskettan i Sundbyberg om? 

“Riskettan”, eller Riskutbildning del 1, är en obligatorisk del av körkortsutbildningen i Sverige. Under denna utbildning fokuserar vi på riskerna i trafiken och hur dessa kan förebyggas. När du genomför riskettan i Sundbyberg tar vi upp viktiga ämnen som alkohol, andra droger, trötthet, och distraktioner, samt hur dessa påverkar förmågan att köra bil säkert. Deltagarna får även insikt i hur olika beteenden och attityder kan bidra till trafikolyckor.

Målet med Riskettan är att öka medvetenheten om personligt ansvar och säkerhetsbeteende på vägarna för alla blivande trafikanter. Kursen ger även praktiska tips om hur man kan undvika riskfyllda situationer och hur man ska agera i olika scenarier. Vi tar även en titt på statistik och faktiska händelser som används för att illustrera konsekvenserna av risktagande i trafiken. Riskettan är en teoretisk kurs och kräver ingen förkunskap om bilkörning. Utbildningen måste genomföras och godkännas innan man får genomföra Riskutbildning del 2, som innefattar halkkörning.

Kursens innehåll

Här kommer en checklista på vad ni kan förvänta er inför utbildningen:

  • Droganvändning, rattfylleri och trötthet framför ratten
  • Omfattning av olovlig & farlig körning
  • Hur man undviker att delta i olovlig körning
  • Risker och konsekvenser
  • Riskgrupper
  • Användning av mobiltelefon under körning
  • Lagar & regler
  • Attityd när man sätter sig framför ratten
  • Med mera

Boka riskettan i Sundbyberg

För att ta körkort behöver du vara godkänd i både riskettan och risktvåan, vi tipsar dig om att boka dessa så tidigt som möjligt så att du i lugn och ro kan övningsköra och sedan boka tid för uppkörning när du känner dig redo, utan att behöva hitta lediga tider för riskutbildningarna precis innan uppkörning.

Du kan kontakta oss via telefon och email för frågor kring riskettan i Sundbyberg, du kan även boka risktvåan i Sundbyberg.

Riskettan i Sundbyberg billigt

I enlighet med vår vision att vara Sundbybergs mest prisvärda trafikskola så erbjuder vi dig extremt förmånliga priser för alla våra kurser och utbildningar. Vi har allt du skulle behöva för att hjälpa dig att lyckas med ditt körkort på ett så effektivt och billigt sätt som möjligt. Oavsett ifall det är bil körkort, MC körkort eller moped AM körkort så har vi medlen att hjälpa dig. Vi ser fram emot att få träffa just dig.

Våra elever kommer gåendes hit, men kör härifrån.

Här kan du boka körlektioner i Stockholm

Plats: Skolans lokaler (Sturegatan 8 i Sundbyberg)
Utbildningslängd: 3 timmar + rast (fika ingår)
Pris: 800 kr/person
Boka här

KONTAKTA OSS