INTENSIVKURS MC STOCKHOLM

Hitta snabbaste vägen till ditt MC körkort med vår MC intensivkurs, en intensivkurs för MC i Stockholm gör det snabbt och enkelt att ta MC körkortet.

Våra intensivkurser
Du kan ringa oss på
08-29 99 90

Vill du ta ett MC kort så fort som möjligt? Ta en intensivkurs för MC i Stockholm hos oss!

Vi har väl utformade och effektiva intensivkurser för MC, hos oss får du tillgång till alla redskap du kan behöva för att snabbt ta MC kort. Vi har i 20 år hjälpt våra elever ta körkort och MC kort på rekordtider och vi är säkra i att vår MC intensivkurs utbildning gör våra elever nöjda. Vi skräddarsyr våra utbildningar efter dig som elev och ser till att du trivs under utbildningens gång samtidigt som vi utmanar dig med nya moment och ser till att dina förmågor utvecklas i en trygg men ändå utmanande miljö.

RISKUTBILDNING 1 MC

På den här utbildningen diskuterar vi dessa frågor och du kommer genom värderingsövningar att få ta ställning till intressanta frågeställningar
Läs mer

RISKUTBILDNING 2 MC

Mer känd för de flesta som Halkbana
Läs mer

Hur ser vår MC intensivkurs ut?

Vår MC intensivkurs ser ut likt våra vanliga MC kurser men sker under ett intensivare förlopp. Detta passar vissa bättre och vi står i förfogande till dig som elev under hela din körkorts resa oavsett om du väljer en vanlig MC kurs eller en MC intensivkurs hos oss. Vår MC intensivkurs gör att du kan fokusera på att ta ditt körkort för MC utan risk att du kommer av dig eller tappar farten på väg mot MC kortet.

Vad vi förväntar oss av dig under din intensivkurs för MC

En intensivkurs kräver mycket av dig som elev och vi vill att du ska vara motiverad och medveten om att du kommer behöva lägga ned tid för att lära dig, både det teoretiska och det praktiska. Vi kan vägleda dig och ge dig de absolut bästa förutsättningarna för att ta ditt MC körkort.

Våra moment under intensivkursen

Kursen innehåller allting du kan tänka dig behöva för att ta mc körkort och vi kommer under intensivkursen för MC gå igenom följande moment.

Risk 1

Under risk 1 för MC hos oss så kommer vi prata om riskabla beteenden och hur faror i trafiken kan se ut. Vi kommer gå djupare in på rattfylleri, fortkörning, bilbälte och andra riskbeteenden man som trafikant har en skyldighet att undvika. Det kommer hållas en öppen diskussion där alla uppmuntras att bidra med deras egna åsikter och erfarenheter så att gruppen som helhet kan lära sig av varandra hur man bäst undviker dessa beteenden.

Vi kommer beröra följande ämnen:

 • Olovlig & farlig körning
 • Risker och konsekvenser
 • Lagar & regler
 • Hur man undviker att delta i olovlig körning
 • Droganvändning, rattfylleri och trötthet på motorcykeln
 • Ergonomi & lämpliga nybörjarfordon
 • Riskgrupper
 • Grupptryck
 • Användning av mobiltelefon under körning
 • Attityd när man sätter sig på motorcykeln
 • Samt de ämnen gruppen vill ta upp och lära sig mer om

Risk 2

Under din intensivkurs MC kommer du även göra riskutbildning 2 som innefattar medvetenhet om farliga situationer under bankörning. Här ges du möjligheten att känna på vart dina gränser sitter i en säker miljö där vi replikerar olika scenarion för att du ska få erfarenheten som behövs för att förhindra vissa olyckor som kan hända ute i trafiken. Till skillnad från bilkörkortet så kommer vi inte köra på någon halkbana eller välta våra motorcyklar utan helt enkelt öva på att framföra vår motorcykel på ett säkert sätt i olika situationer och under olika omständigheter.

Teori

Du får självklart tillgång till internettester och digitalt material hos oss när du väljer att ta en intensivkurs MC som din MC utbildning. Du har även hjälp av oss på JP’s att förstå dig på sådant som inte känns enkelt så förklarar vi på ett pedagogiskt sätt så att du får med dig de kunskaperna som behövs för att du ska klara av ditt MC körkort.

Körlektioner

Våra körlektioner är utformade på så sätt att vi ser över elevens förmågor och anpassar utlärningen till dina behov, vissa kanske behöver börja med en lugn och säker miljö där de får känna på fordonet utan att ge sig ut i trafiken medan andra kanske är redo för körning i trafik direkt. Vi anpassar oss efter dig och ser till att det går i det tempo som du är bekväm med under din intensivkurs för MC. Vi erbjuder även dubbellektion på 120 minuter och rekommenderar detta formatet för våra intensivkurstagare för MC då det tillåter oss att få in ett rejält körpass där vi övar på allt från krypkörning till körning i trafik.

Intensivkurs MC uppkörning

Vi erbjuder dig som tar MC körkort med oss att boka in en 60 minuters körlektion innan uppkörning för att du ska känna dig lugn och bekväm inför uppkörning. Självklart kan du även låna MC och utrustning av oss om det skulle krävas. Vi  har allt du kan behöva både innan och under uppkörning hos JP’s trafikskola.

Vad behöver jag för att ta en intensivkurs MC?

Du behöver endast ett glatt humör och körkortstillstånd för att starta din intensivkurs för MC hos oss på JP’s trafikskola, vi erbjuder både lån av kläder och motorcykel för din behörighet så att du enkelt kan ta ditt MC körkort hos oss.

När ska man välja intensivkurs för MC?

Ifall du inte får tiden att räcka till, eller känner att det är svårt att komma igång så har vi lösningen för dig. Vi erbjuder flera olika intensivkurs paketeringar för motorcykel för alla er som bor i Stockholm. Under den här kursen så sätter vi ihop både teori och praktik för att göra dig så väl förberedd för uppkörningen och teoriprovet, på kortast möjliga tid. Vi erbjuder tips & tricks inför prov dagen som ni inte hittar på någon annan trafikskola.

En fördel med att välja en intensivkurs paketering gentemot sporadiska körlektioner är helt enkelt det faktum att det är lättare hålla sig i toppform inför varje pass. Enligt vår erfarenhet är det vanligt att man känner sig lite nervös när man sätter sig på sin motorcykel ifall det har varit ett uppehåll sen sist. Därför är detta den perfekta lösningen för dig som vill maximera dina chanser inför uppkörningen på kortast tid.

Våra elever kommer gåendes hit, men kör härifrån.

Senast uppdaterad:17 juni 2024

Firas Choh Avatar Firas Choh

Hejsan! Jag heter Firas Choh och arbetar som Trafikskolechef här på JP’s Trafikskola. Jag är uttbildningsledare, trafikskolelärare, mc lärare, riskutbildare A, B del 1 och 2, moped och eco driving, introduktionsutbildare.

1: Körställning
A: Klädsel
B: Reglage/ instrument

2: Inledande manövrering
A: Start/stannande
B: Krypkörning/styrning

3: Växling
A: Uppväxling
B: Bromsning
C: Nedväxling

4: Lutning
A: Motlut
B: Medlut

5: Manövrering
A: Styr och balans
B: Teknik

6: Vård och kontroll
A: Funktion/vård
B: Säkerhetskontroll
C: Passagerare

7: Samordning/Bromsning
A: Avsökning/riskbedömning
B: Samordning/motorik
C: Acceleration
D: Hård inbromsning

8: Inledande tätort
A: Avsökning/riskbedömning
B: Hastighetsanpassning
C: Placering
D: Väjningsregler

9: Mindre landsväg
A: Avsökning/riskbedömning
B. Hastighetsanpassning
C: Placering/kurvteknik
D: Väjningsregler
E: Järnvägskorsning

10: Stadstrafik
A: Avsökning/riskbedömning
B: Hastighetsanpassning
C: Högerregeln
D: Huvudled
E: Trafiksignal
F: Enkelriktad gata
G: Cirkulationsplats
H: Körfält
I: Vändning/parkering

11: Landsväg
A: Avsökning/riskbedömning
B: Hastighetsanpassning
C: Placering/kurvteknik
D: Påfart/avfart
E: Omkörning
F: Vändning/parkering

12: Motorväg
A: Avsökning/riskbedömning
B: Hastighetsanpassning
C: Motorväg
D: Motortrafikled

13: Mörker
A: Avsökning /riskbedömning
B: Hastighetsanpassning
C: Möte
D: Omkörning
E: Nedsatt sikt

14: Manövrering
A: Säkerhetskontroll
B: Låg fart
C: Hög fart
D: Bromsning

15: Stadstrafik
A: Tillämpning
B: Utbildningskontroll

16: Landsväg
A: Tillämpning
B: Utbildningskontroll

Kontakta oss

E-posta, ring eller fyll i formuläret för att få veta mer om våra körkurser.

info@jpstrafikskola.nu

08-29 99 90

Kundsupport

Vår kundsupport finns tillgänglig för att ta itu med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha.

Återkoppling och förslag

Vi värdesätter din feedback och arbetar kontinuerligt med att förbättra JP’S Trafikskola.

Kontakta oss

Du kan nå oss när som helst.