RISKETTAN FÖR MC I STOCKHOLM

På den här utbildningen diskuterar vi dessa frågor och du kommer genom värderingsövningar att få ta ställning till intressanta frågeställningar

Boka risk 1
Du kan ringa oss på
08-29 99 90
Plats

Skolans lokaler (Sturegatan 8 i Sundbyberg)

Utbildningslängd

3 timmar + rast (fika ingår)

Vi hjälper alla er som behöver behörigheten Riskettan för MC i Stockholm! Riskettan, kort för riskutbildningen del 1, innebär en utbildning där vi väcker tankar och öppen diskussion kring riskfyllda beteenden ute i trafiken när det gäller motorcykel. Detta är en obligatorisk kurs som behöver vara kompletterad innan du gör ditt kunskaps- och körprov för alla olika körkortsbehörigheter. Utbildningen gäller i 5 år eller tills dess att du har lyckats med ditt uppkörning. Efter att du har gjort utbildning så är det vi som ansvarar för att rapportera in din behörighet till Transportstyrelsen.

Alla vet att man ska vara nykter, hålla hastigheten, ta hänsyn till andra förare och ha bilbältet på sig när man kör. Trots detta så sker det varje dag tusentals körningar där föraren saknar bälte, är onykter eller helt enkelt kör för fort. Vad exakt är anledningen till att många förare anser sig ha en självklar rätt att utsätta andra för dödlig fara? Och vad beror det på att många vanligtvis laglydande människor väljer att sätta sig i en bil eller annat fordon som sen kör olagligt? Den här utbildningen hjälper dig att bli en mer ansvarsfull MC-förare.

Under den här kursen så kommer vi diskutera dem här ämnena och mycket mer. Vi kommer hålla en öppen diskussion där alla uppmuntras till att bidra med deras egna åsikter och erfarenheter, för att vi ska gemensamt som en grupp kunna nå slutsatser om hur man bäst undviker såna här typer av beteenden.

Här kommer en checklista på vad ni kan förvänta er inför riskettan för MC:

 • Omfattning av olovlig & farlig körning
 • Risker och konsekvenser
 • Lagar & regler
 • Hur man undviker att delta i olovlig körning
 • Droganvändning, rattfylleri och trötthet på motorcykeln
 • Ergonomi, och lämpliga nybörjarfordon
 • Riskgrupper
 • Grupptryck
 • Användning av mobiltelefon under körning
 • Attityd när man sätter sig på motorcykeln
 • Med mera

Boka riskettan för MC i Stockholm

Ifall du börjar bli redo för din uppkörning så är det dags att göra riskutbildningen. Då är det inte svårare än att klicka på knappen till höger för att komma till vårt nätbokningssystem där du kan smidigt och enkelt se vilka kurser som skulle passa dig bäst. Du kan självklart också ta kontakt med oss ifall du behöver hjälp med att boka in utbildningen.

Ifall du har några fler frågor så kan du kontakta oss via telefon eller e-post som du hittar längst ner på sidan, alternativt så kan du fylla i kontaktformuläret här nedanför så ser vi till att höra av oss. Oavsett så ser vi till att du får svar på dina frågor så snabbt som bara möjligt.

I enlighet med vårt kärnmål att vara Stockholms mest prisvärda trafikskola så kan vi erbjuda våra kunder väldigt förmånliga priser för samtliga kurser och utbildningar. Vi har allt du skulle behöva för att hjälpa dig att uppnå dina drömmar om ett MC-körkort på ett så snabbt och billigt sätt som möjligt. Oavsett ifall det är MC, bil eller moped så har vi medlen att hjälpa dig. Du kan även boka en MC intensivkurs hos oss för en snabbare väg till MC körkortet!

Våra elever kommer gåendes hit, men kör härifrån.

Senast uppdaterad:14 juni 2024

Firas Choh Avatar Firas Choh

Hejsan! Jag heter Firas Choh och arbetar som Trafikskolechef här på JP’s Trafikskola. Jag är uttbildningsledare, trafikskolelärare, mc lärare, riskutbildare A, B del 1 och 2, moped och eco driving, introduktionsutbildare.

Kontakta oss

E-posta, ring eller fyll i formuläret för att få veta mer om våra körkurser.

info@jpstrafikskola.nu

08-29 99 90

Kundsupport

Vår kundsupport finns tillgänglig för att ta itu med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha.

Återkoppling och förslag

Vi värdesätter din feedback och arbetar kontinuerligt med att förbättra JP’S Trafikskola.

Kontakta oss

Du kan nå oss när som helst.