UTÖKAT B-KÖRKORT I STOCKHOLM

För att få dra släpvagn som väger mer än 750 kg i totalvikt

Våra utbildningar
Du kan ringa oss på
08-29 99 90

Längtar du efter att kunna dra släpvagn som väger mer än 750 kg i totalvikt? Då har du hittat trafikskolan i Stockholm som hjälper dig ordna det. Körkortsbehörigheten utökat B-körkort är egentligen en variant av det vanliga B-körkortet då samma förutsättningar står. Skillnaden är att Utökat B-körkort, också kallat B96-körkort är körkortet som tillåter dig att dra en släpvagn som väger mer än 750 kg i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg. Genom att få behörigheten utökad B-behörighet krävs inte ett specifikt körkortstillstånd eller teoriprov. Endast är ett praktiskt körprov obligatoriskt. Det är däremot till din fördel att läsa en del teori innan du tar körkortet. Den utökade B-behörigheten ger inte rätt att köra större personbilar eller lastbilar utan den utökade vikt-begränsningen gäller enbart vid tillkopplad släpvagn. Det är möjligt för en person som redan har ett B-körkort att göra ett särskilt körprov för att få den utökade behörigheten. Det är också möjligt att ta utökat B/B96-körkort i samband med din vanliga körkortsutbildning. Det här körkortet innebär däremot inte att du får köra tyngre personbilar eller lastbilar. Körkortet gäller endast personbilar med släp.

Handledarkurs

För privat övningskörning
Läs mer

Riskutbildning 1

På den här utbildningen diskuterar vi dessa frågor och du kommer genom värderingsövningar att få ta ställning till intressanta frågeställningar
Läs mer

Riskutbildning 2

Mer känd för de flesta som Halkbana
Läs mer

Vi på JP’S Trafikskola effektiviserar körkortsprocessen samt värdesätter våra kunders framgång högt. Är du intresserad? Då kan du kontakta oss nedan eller boka kurs direkt här på vår hemsida.

Åldergräns för utökad B-körkort är 18 år.

Senast uppdaterad:14 juni 2024

Firas Choh Avatar Firas Choh

Hejsan! Jag heter Firas Choh och arbetar som Trafikskolechef här på JP’s Trafikskola. Jag är uttbildningsledare, trafikskolelärare, mc lärare, riskutbildare A, B del 1 och 2, moped och eco driving, introduktionsutbildare.

Kontakta oss

E-posta, ring eller fyll i formuläret för att få veta mer om våra körkurser.

info@jpstrafikskola.nu

08-29 99 90

Kundsupport

Vår kundsupport finns tillgänglig för att ta itu med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha.

Återkoppling och förslag

Vi värdesätter din feedback och arbetar kontinuerligt med att förbättra JP’S Trafikskola.

Kontakta oss

Du kan nå oss när som helst.