BE-KÖRKORT I STOCKHOLM

För personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg

Våra utbildningar
Du kan ringa oss på
08-29 99 90

BE-körkortet är körkortet för dig som önskar köra personbilar eller lätta lastbilar med totalvikt på högst 3 500 kg. Det ger dig även tillståndet att köra en eller flera släpvagnar kopplat till sådan bil, förutsatt att släpvagnen eller släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg. Vad som skiljer behörighet BE och utökad B eller B är att BE-behörigheten inte har någon begränsning för bilens eller släpvagnens sammanlagda totalvikter. Låt säga att du har behörigheten BE, då är det ofta bilens tekniska begränsningar som avgör om det är tillåtet eller inte att köra. Den högsta tillåtna släpvagnsvikt som inte får överskridas, anges på bilens registreringsbevis-släpvagnens och släpvagnens-last sammanlagda vikt. BE-körkort är ett praktiskt körkort att tillhandahålla. Den ger dig även rätten att köra personbil med släp eller lätt lastbil med en totalvikt på högst 3 500 kg. En ytterligare faktor som kan vara nyttig att känn till är att ett antal övningar kan vara fördelaktigt att utöva för att du på ett tryggt sätt ska hantera en bil med tungt släp. Hos oss på JP’S Trafikskola hjälps vi åt tillsammans för att ska du ska kunna uppnå din önskan att ta BE-körkortet. Boka kurs nu eller kontakta oss nedan.

Åldersgräns för BE är 18 år.

Handledarkurs

För privat övningskörning
Läs mer

Riskutbildning 1

På den här utbildningen diskuterar vi dessa frågor och du kommer genom värderingsövningar att få ta ställning till intressanta frågeställningar
Läs mer

Riskutbildning 2

Mer känd för de flesta som Halkbana
Läs mer

Senast uppdaterad:14 juni 2024

Firas Choh Avatar Firas Choh

Hejsan! Jag heter Firas Choh och arbetar som Trafikskolechef här på JP’s Trafikskola. Jag är uttbildningsledare, trafikskolelärare, mc lärare, riskutbildare A, B del 1 och 2, moped och eco driving, introduktionsutbildare.

Kontakta oss

E-posta, ring eller fyll i formuläret för att få veta mer om våra körkurser.

info@jpstrafikskola.nu

08-29 99 90

Kundsupport

Vår kundsupport finns tillgänglig för att ta itu med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha.

Återkoppling och förslag

Vi värdesätter din feedback och arbetar kontinuerligt med att förbättra JP’S Trafikskola.

Kontakta oss

Du kan nå oss när som helst.