Upplägget för vår moped klass 1 körkortsutbildning i Stockholm ser ut som följer:

(Dag 1) Kursstart. Minst 8 timmar teori.
(Dag 2) Fortsättning. Minst 3 timmar körning på bana.
(Dag 3) (OBS! Ej efterföljande dag) Trafik. Här kommer vi köra minst 2 timmar ute i trafiken.

OBS!: För att en AM elev ska få genomföra dag 3 så krävs detta:

  1. Klara alla moment på elevcentralen.
  2. Klara 5 slutester 63/65 rätt.
  3. Läst på alla vägmärken.
  4. För körning i trafik bokas det via mejl: info@jpstrafikskola.nu

Efter att eleven har blivit godkänd på dessa 3 moment och framför mopeden säkert så ser vi till att rapportera in det. När man har fyllt minst 15 år så ska man sen vända sig till Trafikverket för att göra ett kunskapsprov, och när man väl har blivit godkänd där så har man sitt nya körkort för moped och är fullt utrustad för att köra moped!

Behöver du hjälp med ditt mopedkörkort i Stockholm?

Behöver du hjälp med att ta ditt mopedkörkort i Stockholm? Ifall du ser fram emot att slippa ta dig kommunalt till skolan så är du helt rätt ute. Vi på JP’s Trafikskola är en behörig utbildare har den expertis och kunskap som krävs i våran mopedutbildning för att du ska kunna ta ditt mopedkörkort så snabbt som möjligt! Vi erbjuder dig som nyss har fyllt 15 en effektiv och billig väg till ditt första körkort här i Sundbyberg ett stenkast från Stockholm.

Beroende på vad det är för typ av mopedkörkort man är ute efter så skiljer sig reglerna och utbildningarna åt, vi kommer gå in på mer detalj om hur detta skiljer sig åt längre ner på sidan. Viktigt att tänka på är att det finns ingen möjlighet att övningsköra privat när det kommer till ett mopedkörkort, detta är enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Därefter är det enda sättet att delta i en utbildning hos en behörig Trafikskola. Precis som med alla körkort kräver även mopedkörkort ett giltigt körkortstillstånd.

För att boka en tid så kan du använda dig av vårt nätbokningssystem. Där kan du lätt hitta vilka tillgängliga tider vi har att erbjuda och boka en tid så att du snabbt kan börja köra moped.

Moped klass 1 körkort i Stockholm

Moped klass 1 är den typen av moped är för dig som vill kunna köra den snabbare typen av moped. Klass 1 mopeder får köras upp mot 45 km/h, men det kommer därefter lite andra begränsningar. Till exempel så får man ej köra på cykelbana. Kraven för att få möjlighet att ta sitt körkort för moped klass 1 är också lite hårdare. Ifall du vill köra en så kallad EU-moped så behöver du ta ett AM-körkort. Detta ger dig tillgång till att köra moped som ingår i klass 1.

Vi erbjuder en paketlösning för dig som vill ta ditt AM-körkort så effektivt som möjligt. Här kan man räkna med 8 timmar teori och 4 timmar körning. Detta är vad vi har funnit är den utbildningstiden som passar bäst till dem flesta eleverna. Med det sagt är vi ju självklart flexibla och individanpassar oss till hur just dina förutsättningar ser ut när vi lägger upp din mopedutbildning.

Mopedkörkorts utbildningen kan göras från och med dess att man har fyllt 14 år och 9 månader. Eleven behöver ha ett giltig körkortstillstånd för moped klass 1 från Transportstyrelsen innan man kan delta i de praktiska delarna av utbildningen.

EU mopedkörkort – AM körkort

Med en EU-moped menar man en moped som ingår i moped klass 1 och därför kräver ett AM-körkort för att få köra. Detta är den snabbaste typen av moped, med en maxhastighet på 45 km/timmen. Just därför är det oftast den vanligaste sortens utbildning vi håller i vår trafikskola, trots tuffare krav än för moped klass 2. AM moped klass 1 är även körd på vägar och inte cykelbanor vilket gör denna utbildningen ännu mer attraktiv för de som vill kunna ta sig runt effektivt.

För att få EU mopedkörkort måste du ha gått en mopedkurs hos en körskola och påvisat att du kör säkert, körskolan registrerar det sedan till trafikverket. Efter du har gjort utbildningen med oss så bokar du teoriprov där du förväntas påvisa att du är en trafiksäker och miljömedveten förare.

Provet består av 70 frågor men ger som högst 65 poäng då det finns testfrågor i provet, du behöver av de giltiga 65 frågorna ha minst 52 rätt för att klara provet. Du får din AM behörighet när du har klarat din mopedutbildning och förarprovet.

Vi har ett gemensamt mål – ert körkort. Det vill vi uppnå tillsammans med er på ett snabbt och säkert sätt. Vi fokuserar på individanpassade kursplaner vilket innebär att vi skräddarsyr våra utbildningar för varje elev som kommer till oss. Våra utbildade trafiklärare lägger också stor vikt i att göra er bekväma.

Vi är även i medlem i STR – Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Detta ser vi som en självklarhet, då vi har alltid strävat efter en hög kvalité på vår utbildning. Vi är även stolta med att kunna leverera vår högkvalitativa utbildning till väldigt konkurrenskraftiga priser, någonting som går i enlighet med vår vision att vara Stockholms mest prisvärda trafikskola.

Mopedkurs Stockholm

Alla våra utbildningar hålls på plats i vår trafikskola. Vi befinner oss på Sturegatan 8, bara ett stenkast från Sundbybergs centrum. Här finner man en perfekt balans av miljöer för en mopedutbildning.

Vi är ett familjeägt företag som har hjälpt tusentals elever att nå sina drömmar om ett körkort under dem senaste 20 åren. Vi utbildar inte bara för moped, vi har alla tänkbara kurser och utbildningar för att kunna leverera en helhetslösning till våra elever. På grund av vår mångåriga erfarenhet har vi kunnat utveckla tidsbeprövade rutiner och metoder för att ge dig bästa möjliga chanser inför ditt körkortsprov. Vi hjälper med dig som behöver utbildningar inom bil, MC, moped eller yrkeskompetens behörigheter!

Ifall du har fler frågor eller funderingar så är du givetvis varmt välkommen att ta kontakt med oss via e-post, telefon eller via vårt kontaktformulär. Du hittar samtliga alternativ längst ner på den här sidan.

Välkommen till vår Trafikskola i Stockholm!

Alla elever måste legitimera sig och kursen ska betalas av en myndig person ex. föräldrar.

OBS Fyll i elevernas uppgifter

KONTAKTA OSS


BG: 5578-6453
Swish: 123 464 18 17

JP’s Trafikskola AB

Pris: 4490 kr

Boka här