Är du i behov för att gå en handledarutbildning i Stockholm? Vi på JP’s Trafikskola Stockholm håller regelbundet i handledarkurser (också kallat introduktionsutbildning) för dig som planerar att övningsköra privat. Både elev och handledare behöver att genomföra den här utbildningen innan man kan bli godkänd för privat övningskörning av Transportstyrelsen, men man behöver inte gå vid samma tillfälle.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att gå utbildningen, för att sen börja övningsköra från dess att man fyllt 16 år.

Som handledare behöver man själv ha fyllt 24 år, samt ha haft behörighet för det fordon som ska övningsköras med i 5 år. Efter att man har gått introduktionsutbildningen så gäller den i 5 år innan man behöver gå på den på nytt, och man behöver inte heller gå på utbildningen en gång till inom den här tidsramen ifall man ska ta in en ny elev. Då är det bara den nya eleven i fråga som behöver gå på utbildningen.

Efter genomförd utbildning så behöver handledaren att ansöka om ett handledarbevis från Transportstyrelsen, detta kan du göra här.

Som elev behöver du även ha ansökt om att körkortstillstånd innan du har lov att börja övningsköra, detta kan du också göra via Transportstyrelsens hemsida.

I handledarkursen kan ni förvänta er att lära er om följande:

  • Regelverket kring övningskörning samt utbildningensmål
  • Ni får tips om hur man kan strukturera sin övningskörning hemma på ett effektivt sätt
  • Vilka risker man bör ha i åtanke när man befinner sig ute i trafiken som nybörjare
  • Vanliga misstag man brukar begå
  • Teori om sparsamkörning och miljömedvetenhet

Utbildningstiden är i 3 timmar enligt Transportstyrelsens bestämmelser, vi lägger även till en halvtimmars rast där det även bjuds på fika. Ni är givetvis varmt välkomna att ställa frågor och ta en interaktiv roll i utbildningen. Vi uppmanar till öppna diskussioner där man är fri att erbjuda sina egna åsikter och erfarenheter.

Handledarkurs körkort Stockholm

Som ett resultat av vår mångåriga erfarenhet så har vi den expertis som krävs för att ge dig bästa möjliga förutsättningar inför ditt körkortsprov. Hos oss hittar du en tillgänglig och pedagogisk miljö samt utbildare som kan skräddarsy sin kursplan utefter dina förutsättningar och din kunskapsnivå. Vi utför våra kurser ett stenkast från Sundbyberg Centrum, vid Sturegatan 8.

Vi erbjuder våra kurser till väldigt förmånliga priser, i enlighet med vårt mål att vara den mest prisvärda trafikskola i Storstockholm. Vi erbjuder även många andra kurser och utbildningar för att kunna erbjuda er en helhetslösning för alla era körkortsbehov. Vi erbjuder utbildningar för bil, MC och även moped.

Ifall du har några funderingar eller frågeställningar så är du naturligtvis varmt välkommen att höra av er till oss. Du kan använda dig av kontaktformuläret som du finner längre på denna sida eller så kan du ringa oss. Vi ser fram emot att få träffa just dig!

Våra elever kommer gåendes hit, men kör härifrån.

KONTAKTA OSS


Plats: Skolans lokaler (Sturegatan 8 i Sundbyberg)
Utbildningslängd: 3 timmar + rast (fika ingår)
Pris: 600 kr/person

Boka här