RISKTVÅAN FÖR MC I STOCKHOLM

Mer känd för de flesta som Halkbana

Kontakta oss
Du kan ringa oss på
08-29 99 90

2800 kr

/person
Plats

Vi träffas på Gillingebanan

Utbildningslängd

5 timmar

Vi på JP’s Trafikskola håller i utbildningen Risktvåan för MC i Stockholm. Risktvåan, också känd som riskutbildning del 2, är det andra obligatoriska riskutbildnings momentet innan man har lov att ta sitt körkort. Till skillnad från riskettan så är den här utbildningen ett praktiskt moment, där man själv kommer få prova på hur det känns att köra en motorcykel i riskfyllda situationer.

Till skillnad från risktvåan för bil så kommer man inte köra runt på en halkbana, och inte heller är det förväntat att man ska köra runt och välta sin motorcykel. Här kommer du få möjlighet att köra runt på vanlig asfalt, bli medveten om farliga situationer i trafiken och själv få möjlighet att få känna på var sina gränser ligger. Det är en väldigt säker miljö där vi har möjlighet att replikera flera olika omständigheter med målet att du ska få den erfarenheten som krävs för att kunna förhindra att olyckor händer ute i trafiken senare. Det finns givetvis experter på plats som är redo att rycka in på kortvarsel också.

En vanlig myt är att det är omöjligt att man får underkänt när man gör risktvåan. Det är förvisso sant att dem allra flesta blir godkända, men det betyder inte att utbildningen inte ska tas på största allvar. Och inte heller finns det någon anledning att vara orolig, det här är inte ett test på din körförmåga utan syftet är endast att väcka tankar och ge dig erfarenhet.

Eftersom att man behöver kunna uppvisa en viss nivå på sin MC-körning innan man får tillåtelse att anta utbildningen för risktvåan så är det upp till oss att bedöma ifall du är redo eller inte. Ifall du är elev hos oss sen tidigare så är det din trafiklärare som bestämmer när du är tillräckligt erfaren. Ifall du har övningskört privat eller hos en annan skola så kommer en av vår trafiklärare att föra en diskussion med dig för att säkerställa att du är redo.

Boka risktvåan MC i Stockholm

Ifall du vill ta ditt MC-körkort lite snabbare och smidigare än alla andra så kontakta oss så hjälper vi dig, läs mer om MC intensivkurs. Vi har mångårig erfarenhet inom branschen och vet vad som krävs för att varje individ ska kunna ta sitt körkort.

Använd gärna vårt nätbokningssystem för att se när nästa kurs kommer hållas, alternativt kan du självklart ta kontakt med oss för att få personlig assistans. Du kan både ringa, maila och skicka in en förfrågan till oss via vårt kontaktformulär. Samtliga alternativ hittar du längre på den här sidan.

Vårt kärnmål är att vara den mest prisvärda trafikskolan i Stockholms området. Vi anser att våra priser genomsyrar det vi hoppas uppnå. Ifall du är ute efter en billig trafikskola med skräddarsydda kursplaner med ett vänligt bemötande så har du kommit helt rätt! Tveka inte på att boka din utbildning idag, du kommer inte ångra det när du har ditt körkort.

Våra elever kommer gåendes hit, men kör härifrån.

Senast uppdaterad:14 juni 2024

Firas Choh Avatar Firas Choh

Hejsan! Jag heter Firas Choh och arbetar som Trafikskolechef här på JP’s Trafikskola. Jag är uttbildningsledare, trafikskolelärare, mc lärare, riskutbildare A, B del 1 och 2, moped och eco driving, introduktionsutbildare.

Kontakta oss

E-posta, ring eller fyll i formuläret för att få veta mer om våra körkurser.

info@jpstrafikskola.nu

08-29 99 90

Kundsupport

Vår kundsupport finns tillgänglig för att ta itu med eventuella frågor eller bekymmer du kan ha.

Återkoppling och förslag

Vi värdesätter din feedback och arbetar kontinuerligt med att förbättra JP’S Trafikskola.

Kontakta oss

Du kan nå oss när som helst.